4. feb, 2019

Video

Decemberöverenskommelsen var en manipulation av valresultatet 2014. Det är mycket ovanligt att svenska politiker inte accepterar ett valresultat. Så var fallet med valet 2014 där man beslöt att Sverigedeomkraterna skulle hålls borta från det inflytande väljarna gett dem
Decemberöverenskommelsen upplöstes efter en tid på initiativ av Kristdemokraterna.
Vill man att ett parti skall skall få mindre inflytande skall detta angripas under valrörelsen, inte efter valet. Det glömde tydligen initiativtagaren Stefan Löfven bort.
Resultatet blev inte heller det man hoppats på. Sverigedemokraterna fick 12,9 % av rösterna i valet 2014, en markant ökning. I valet 2018 ökade de ytterligare till 17,6 % och ide senaste opinionsundersökningarna har de 18,7%, och är därmed riksdagen i storlek andra parti.
Om det går att lära politiker något; de tror sig alltid veta bäst, borde det i varje fal stå klart att vill man minska makt och inflytande för ett parti skall detta ske i valrörelsen, alltså före valet, att i efterhand försöka ändra på väljarnas dom eller manipulera densamma trodde jag var en omöjlighet i Sverige, men så var det tydligen inte.