PRO film

23. jul, 2017

Gysinge är en vacker herrgård i Sandvikens kommun 5 mil väster om Gävle. Herrgården har totalrenoverats av PRO:s medlemmar. Den används som PRO:s egen folkhögskola och ligger mycket naturskönt vid Västerdalälven. Kursutbudet är stort, men en nackdel är att trafikförbindelserna till skolan/herrgården kunde vara bättre.

23. jul, 2017

PRO:s engagemang i Almödalen; ett dyrt och fruktlöst jippo!

Återigen har PRO varit i Almedalen och lagt ut stora pengar på ett meningslöst jippo. På deras hemsida talat man om vilken succé det blivit. Struntprat! Vad som skett är att man återigen har förvaltat medlemmarnas pengar på något som inget ger, möjligen för de som var i Visby och tittade. Även denna gång spelade man in en film som man kallade: "Bättre sex efter 65". Den lades ut via Youtube den 11 juli, just nu den 23 juli har filmen beskådats av 13 tittare. Det kallar man framgång; Jag kallar det meningslöst slöseri med medlemmars pengar.

Vad kostar slöseriet? Det får man ingen uppgift om. Bara normala hotellhyror i Almedalsveckan kostar enligt uppgift 20000 kronor för denna tid. Vilken effekt har jippot gett? Möjligen för de som besökte Gotland denna vecka och de som besökte PRO; långt under 1% av dess totala medlemsantal. Av de som inte besökte ön denna veckan har 13 hittills tittat. Man har även samma film som man kallar "låg kvalité" Den har hittills fått 23 tittare. Filmens innehåll har jag inga synpunkter på. Det är de låga tittarsiffrorna som bekräftar att detta borde vara sista året PRO deltar. Har man vett och förnuft till det? Det tvivlar jag på. Slöseriet lär fortsaätta. I PRO bestämmer inte dess medlemmar, det gör tjänstmän och det man kallar Riksorganisationen.

PRO lägger ut filmer som få ser på. Klicka här! Högupplöst film.  Just nu 26 visningar. (10 augusti).

Filmer från Almödalen 2016.

Film ett: 772 besök Film två 303 besök Film tre 194 besök, Film fyra 145 besök. Dessa filmer har legat på Youtube i mer än ett år. Resultatet kan inte betecknas som annat än uselt. Ändå gör PRO om samma tabbe!

Antal tittare för att dessa filmer skall ha effekt bör inte understiga 10000 (tiotusen) visningar. När skall PRO sluta att leka med medlemmarnas pengar?

Foto Olle Wik.