Eriksberg och Krushagen.

!994 köpte vi Krushagen. Det hade stått tomt i många år och var i stort behov  av renovering. En enklare sådan utfördes samma år då Krushagen var vår sommarbostad. Efter att kommit upp i pensionsålder bestämde vi oss för att sälja villan i Uddevalla, totalrenovera och bygga till Krushagen, samt flytta in permanent. Krushagen har ett underbart strandläge vid Södra Kornsjön och det var detta som avgjorde vår nya bostad för pemanent inflyttning. Korsjöarna är ett sjösystem som berör två länder Sverige och Norge. Dessutom två landskap; Dalsland och Bohuslän. Krushagen är belägen vid Södra Kornsjön; cirka 12 kilometer lång och 30 meter på djupaste stället. Krushagen är belägen vid Bergskilen en vik i den norra delen av Södra Kornsjön.

2003 köpte vi ytterligare ett hus i eländigt skick: Eriksberg. Detta hus visade sig vara en raritet; byggt mellan 1882 till 1885, helt i genuint timmer. Interiör samt fasad, och tak måste bytas ut. Trots att renoveringen var omfattande visade det sig att Eriksberg var en fullträff, välbyggt, stort och väl värt att renovera. Vi började i september 2003 och var färdiga 2006, och efter att lagt ned cirka 8000 timmar var huset klart och resultatet till all belåtenhet. Eriksberg är dessutom ett stort hus på 180 kvadratmeter. Vi sålde det efter renoveringen. God förtjänst? Ja, räknar man timlönen var den usel, men det blir något annat när man arbetar åtsig själva, Birgitta och jag var nöjda och huset var lättsålt.

I ett omfattande bildspel visar vi nu renoveringen av de båda husen och börjar med Eriksberg. Utöver vad som anges är samtliga fönster utbytta och nya med isolerglas monterade, ett arbete jag och Birgitta själva utförde. Ytterdörren var orginal sedan 1880 talet och en raritet. dock dåligt isolerad. Det löste vi med att montera en innerdörr

Arbetsfördelningen var enkel; alla snickerier skötte jag, all målning och tapetsering skötte Birgitta, min bror Lars skötte plåtslageriet, dessutom hjälpte döttrar Susanne och Yvonne  samt svärsöner till vid behov av tid.

Obs: Bilderna är tagna med analog kamera och scannade in i datorn, därför är kvalitén inte den allra bästa

Nästa renovering av Krushagen.