!. Tennforsen i Jämtland Åre kommun är Sveriges största och en av Europas största vattenfall. Tennforsen finns i Indalsälven med en fallhöjd av 32 meter och bredd av 38 meter. Vid våren faller 400 m3 vatten varje sekund ned för fallet. Vid sträng vinter fryser fallet. För att komma till Tennforsen kör du västerut räknat från Östersund mot Trondheim. Fallet ligger några mil öster om Åre och är väl skyltat.

Klicka här för att se fallet från drönareDJI Phantom!

2. Njupeskär som ligger i Dalarna anses vara det näst största och tveklöst det högsta fallet i Sverige, i mängder vatten är dock fallet ganska oansenligt.

Klicka för att se Njupeskär!

3. Ristafallet även det i Indalsälven Jämtland är i vattenmängd i vissa tider på året lika stort som Tennforsen, dock inte så högt men bredare. Jag besöktefallet 2015 och blev mycket imponerad. Ristafallet var det vattenfall som förekom i filmen Ronja Rövardotter.

Klicka för att se Ristafallet!

4. Hällingsåfallet finns i Hällingsån även det i Jämtland.

Klicka för att se Hällingsåfallet!

5. Fettjeåfallet anses vara nummer fem. I vilket landskap? Jodå Jämtland även här.

Klicka för att se Fettjeåfallet

6. Kan ni tänka er Bohuslän är med. Älgafallet i Tanums kommun på gränsen till Norge är nummer sex. Många gånger har jag varit där, men fallet varierar i vattenmängd, bäst på våren, men då får man ta stövlar på sig. Vägen till fallet 400 meter är vattenfylld. Bästa filmningen. Filmat med drönare väldigt vackert.

Klicka för att se Älgafallet!