Stora bildspelet 185 bilder ackompanjerat med vacker klassisk musik. Speltid 38 minuter.

Det är juletider. Innan du lyssnar och ser detta vackra, omfattande bildspel bör du lyssna på den norska sångfågeln Sissel Kjyrkebö när hon sjunger O helga natt! Klicka här för sång!

Bilderna i detta mycket stora bildspel; 185 fotografier är samtliga tagna av Olle Wik. Text förakommer sparsamt men ger en information om vilka motiven är. I det stora bildspelet bör du ha helskärm på din dator. Det gör du genom att klicka längst ned i högra hörnet. En nackdel finns med helskärmen, den tar på några bilder bort en del av motivet, ex i en vacker bild med svanar, en av dem mister huvudet. Ändå rekommenderar jag helskärm för det ger den bästa bilden i 180 fall av de 185 som finns med på bildspelet.

De flesta bilderna är från min 12 åriga tid som ordförande i PRO Tanum, samt mina många år som ordförande i Gårdsrådet Östanvind. Östanvind är ett äldreboende i Tanums kommun och gårdsrådets uppgift var att göra trevliga arrangemang för de gamla. Den första bilden var en av de svåraste, jag hade beslutat att ta bilden när de stora sångsvanarna lyfte. Det tog nästen en hel dag innan "läget blev det rätta". Svanarna är tunga och "springer" på vattnet eller som här på isen. De måste likt ett flygplan ha luft under vingarna innan den tunga kroppen lyfter.

Drönare DJI Phantom 4.